Jucăriile pentru bebeluși sunt unul dintre cele mai importante accesorii pe care le pot cumpăra părinții celor mici. Pe lângă faptul că sunt extrem de simpatice și colorate, acestea au și alte funcții care chiar le sunt utile celor mici. Haideți să vedem care este importanța jucăriilor pentru bebeluși în creșterea acestora și cum știți pe care trebuie să o alegeți pentru copilul vostru.
Jucăriile pentru bebeluși ajută la dezvoltarea dexterității
Știm deja, cu toții, că cei mici nu se vor naște niciodată maieștri în ale dexterității. Le vine greu să își flexeze degetele sau pur și simplu să își controleze orice altă parte a corpului, motiv pentru care s-au și inventat tot felul de accesorii care să îi ajute să capete această dexteritate rapid și corect.
Ei bine, pe lângă premergătoare și ante-premergătoare, acest rol este avut de jucăriile pentru dexteritate. Aceste jucării sunt, de cele mai multe ori, în formă de acadea: au un fel de băț în vârful căruia se află un cap simpatic de animăluț. Forma și dimensiunile a ceea ce numim noi ”băț” sunt special create pentru a putea fi apucate și susținute de mânuțele lor mici. Prin oferirea acestui tip de jucărie unui bebeluș, îl veți ajuta, conștient sau inconștient, să atingă mai repede pragul în care apucă singur, cu forță, orice.
Jucăriile pentru copii mici ajută la durerile gingivale
Tot la capitolul de jucării pentru bebeluși create pentru a veni în ajutorul celor mici se află și jucăriile care ajută la dureri gingivale. Acest tip de jucărie este și el foarte util și de dorit în orice casă în care se află bebeluși, pentru că, atunci când încep să le iasă dinții, cei mici au parte de dureri destul de mari de gingii. În momentul în care cei mici mușcă ceva, aceștia pun presiune pe gingie, ajutând dintele să o pătrundă mai repede.
Din acest motiv, jucăriile pentru dentiție trebuie să fie nici moi, dar nici tari, însă învelite într-un material rezistent, care să nu poată fi ros atunci când apar primii dințișori. La fel ca jucăriile pentru dexteritate, și cele pentru dureri gingivale sunt tot în formă de acadea, deși modelul poate varia. Cea mai mare diferență este că cele pentru dexteritate sunt, de obicei, învelite în pluș, pe când acestea pentru durerile gingivale sunt învelite într-un material fără puf.
Jucăriile pentru copii de un an ajută la dormit
Pentru bebelușii prea energici sau pentru bebelușii care refuză cu înverșunare să doarmă singuri, există anumite jucării de tip doudou. Aceste jucării sunt ca un fel de păturică mică, cât o batistă, pufoasă, care are atașat într-un colț un cap de pluș, fie de ursuleț, de cățel, de vulpiță, de orice animăluț simpatic. Aceste jucării sunt ideale pentru cei mici, mai ales dacă mama le poartă la ea o perioadă, înainte să le înmâneze celui mic. În acest mod, jucăria va prinde mirosul mamei, iar cel mic se va simți confortabil, simțind-o pe mamă alături, putând, așadar, să adoarmă mai repede și să doarmă mai bine.
Jucăriile zornăitoare pentru bebeluși ajută la concentrare
Jucăriile zornăitoare sunt coșmarul oricărui părinte. Cu toate acestea, mai mult ca sigur ar trebui să vă doriți să îi cumparați o astfel de jucărie celui mic, pentru că acestea le dezvoltă bebelușilor atât văzul, cât și auzul și capacitatea de deosebire a sunetelor.
Așa cum știți deja, copiii sunt foarte ușor de distras, motiv pentru care o astfel de jucărie se va dovedi extrem de utilă. La vârste din acestea, foarte timpurii, bebelușilor li se întăresc conexiunile neuronale, reflexele și cu cât începeți mai devreme să le formați obiceiuri de a asculta și diferenția sunete, cu atât mai mult conexiuni se vor realiza.
Jucăriile de bebeluși ajută la dezvoltarea rapidă a văzului
Pentru bebelușii care au văzul mai puțin dezvoltat decât ar trebui să fie la vârsta la care au ajuns deja, există anumite jucării speciale pentru bebeluși, care să le ajute dezvoltarea văzului. Practic, aceste jucăriii, prin coloritul lor foarte viu, atrag atenția bebelușilor și îi provoacă să rămână concentrați pe ele. Exercițiile de acest fel, adică de focusare asupra unui obiect care se află din ce în ce mai departe ori din ce în ce mai aproape de chipul cuiva, sunt exerciții foarte bune, pe care le poate face oricine, atunci când există anumite probleme de vedere, cum ar fi slăbirea mușchilor oculari. Desigur, dacă observați că bebelușul vostru nu răspunde la stimuli vizuali, consultați un medic specialist.
Orice jucărie pentru bebeluși alegeți de la Kidiko, aveți garanția calității 100%!